Deprecated: Hook jetpack_pre_connection_prompt_helpers is sinds versie jetpack-13.2.0 verouderd en er is geen alternatief beschikbaar. in /home4/bnsjurum/public_html/wp-includes/functions.php on line 6078
Arbeidsrecht - BNS Juridisch Centrum
WhatsApp Image 2021-12-20 at 16.18.29 (1)
Arbeidsrecht


Iedereen heeft wel eens wrijving op het werk. Bijvoorbeeld over de inhoud of omstandigheden van uw werk. Maar natuurlijk ook over zaken zoals uw salaris of de omgang met uw collega’s of leidinggevende.

Meestal worden dit soort zaken in de kiem gesmoord, maar het worden vervelendere situaties als voor de kern van het conflict niet snel een oplossing wordt gevonden. Vervelende situaties die niet alleen kunnen leiden tot gedemotiveerd op het werk verschijnen, maar ook tot serieuzere klachten zoals een verlies aan zelfvertrouwen, psychisch en lichamelijke klachten. Belangrijk is om in een tijdig stadium van het conflict naar oplossingen te zoeken. Maar wat te doen?


Er zijn drie manieren om uit een arbeidsconflict te komen:

Mediation : je werkgever en jij proberen met steun van een mediator het conflict structureel op te lossen.
Ontslag met wederzijds goedvinden : je werkgever en jij zijn beiden akkoord met ontslag en proberen in goed overleg tot goede voorwaarden voor ontslag te komen door middel van een vaststellingsovereenkomst.
Procederen : je gaat naar de rechter om je ontslag aan te vechten of er het best haalbare uit te halen.


In alle drie gevallen kunnen onze specialisten je helpen door een goede strategie te bepalen, de hoogte van de transitievergoeding te bepalen, een ontslagvergoeding uit te onderhandelen en je van de juiste adviezen te voorzien. Bij de gang naar de rechter zijn wij uiteraard je advocaat. En indien je verzekerd bent voor rechtsbijstand, doen wij dit op kosten van je rechtsbijstandsverzekering.


Bij een arbeidsconflict is het belangrijk om op een aantal zaken te letten:

Teken nooit direct een vaststellingsovereenkomst | Laat deze altijd door een ervaren jurist bekijken. Vaak valt er veel meer uit te halen dan je werkgever je aanbiedt. Of zitten er fouten in waardoor je geen recht meer hebt op WW. En laat je ook niet gek maken door een strakke deadline, want daar kan je werkgever je niet aan houden. Wees wel redelijk en koppel terug wanneer je werkgever een reactie kan verwachten.
Ga niet akkoord met betaald verlof | Blijf altijd beschikbaar voor werk en ga nooit zonder overleg met je arbeidsrecht advocaat akkoord met een non-actiefstelling of vrijstelling van werkzaamheden. Dit kan achteraf worden opgevat als voorsortering op je ontslag en gezien worden als een indirecte schulderkenning.
Zorg ervoor dat het conflict niet onnodig escaleert | Wanneer jij aantoonbaar zorgt voor escalatie van het probleem heeft dat als consequentie dat je werkgever in het gelijk wordt gesteld.